De QAPP XL CO2 meter

Voordat u apparatuur aanschaft, is het raadzaam jezelf af te vragen wat je graag wilt meten. Voor het zelf meten van de luchtkwaliteit kan je bijvoorbeeld kijken naar de stikstofdioxide, TVOC en een deel van fijnstof in de woning.  Houd bij het meten van fijnstof wel rekening dat er kleine deeltjes zijn waarvan een deel daarvan te klein is om te registreren. Er bestaan ook apparaten om ozon, luchtvochtigheid en temperatuur te meten of zelfs een apparaat dat meerdere metingen tegelijkertijd uit kan voeren.

In de strijd tegen het Corona virus, is het belangrijk om voor een goede luchtkwaliteit te zorgen in gebouwen, kantoren, scholen of ook gewoon thuis. Wij maken je luchtkwaliteit begrijpelijk via eenvoudige meetapparatuur. Als de luchtkwaliteit niet goed is, kan je last krijgen van gezondheidsklachten zoals:
Hoofdpijn / droge ogen, keelpijn of jeukerige huid / een constant grieperig gevoel / benauwdheid / concentratieproblemen

Door een luchtkwaliteitsmeter op verschillende plekken in je omgeving te plaatsen, kun je erachter komen wat de luchtkwaliteit in een specifieke ruimte is. Het is dan wel belangrijk dat je stilstaat bij waar je deze apparaten precies plaatst. Zo zul je geen accurate meting krijgen als je de meter naast een deur of raam plaatst die vaak wordt geopend. Ook moet je rekening houden met de afstand van de meter tot de bron van de vervuiling. De hoeveelheid uitstoot van deze bron speelt natuurlijk ook een rol.

Plaats de (CO2-meter) bij voorkeur in de verblijfsruimte op 1,2 tot 1,5 meter hoogte. Voorkom dat de werking teveel verstoord kan worden door invloed van te openen ramen en deuren, roosters, zonlicht, verwarmingselementen, direct uitgeademde lucht (niet plaatsen in gebied tot 70cm van persoon). Bij voorkeur op vaste plaats in het lokaal ophangen. Een vaste voeding voorkomt onderbreking van de werking door lege batterijen.

Een goede indicatie van de luchtkwaliteit in huis is het CO2-gehalte. In een niet-geventileerde ruimte waar mensen verblijven en CO2 (koolstofdioxide) uitademen loopt het CO2-gehalte langzaam op. Een maximum van 800 ppm (parts per million) is ideaal, 1.000 ppm acceptabel en 1.200 is de bovengrens.

De QAPP CO2 meter is een compacte binnenklimaatsensor voor het meten van temperatuur, vochtigheid en CO2. Deze gegevens worden in realtime op het scherm weergegeven, waardoor het binnenmilieu en het comfort kunnen worden gekwantificeerd. De QAPP CO2 meter wordt veel gebruikt voor kantoor, winkel, klaslokaal, ziekenhuis, enz. Een professioneel meetinstrument van hoge kwaliteit met maar liefst een afmeting van 27 x 9 cm!!!

Naast schermweergave kunnen de sensorgegevens ook worden ingelezen via WIFI. 

DOWNLOAD HIER DE HANDLEIDING

Wandmontage

WIFI

400 - 5000 PPM

Binnenklimaattechniek

Platform Binnenklimaattechniek is hét online platform voor alle experts en professionals die, op welke manier dan ook, te maken hebben met klimaatinstallaties. Dit platform is bedoeld om te informeren en kennis te delen. Ook biedt het platform richtlijnen en praktische hulpmiddelen en geeft het inzicht in hedendaagse systemen en technieken.

KLIK HIER

GROOT, GROTER, GROOTST

Het kan natuurlijk altijd een stukje groter en dat is duidelijk met de QAPP AIR XXL meter. Niet alleen een betrouwbare CO2 meter, maar geeft ook de datum, de tijd, PM2.5 fijnstof, de temperatuur en de luchtvochtigheid weer.

Een multifunctioneel meetinstrument dat bij uitstek geschikt is voor klaslokalen en grote ruimtes waarbij je vanuit vrijwel iedere zichthoek de waardes kunt aflezen.

Met maar liefst afmetingen van 388mm breed, 288mm hoog en 43mm diep, mag dit gerust de een XXL meter genoemd worden.

De verlichting is dimbaar en via wifi kan je alle waardes op afstand aflezen, dus indien nodig direct anticiperen op ventileren.

De QAPP multimeter

Klachten als hoofdpijn, droge ogen, keelpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen en duizeligheid, die door een aantal werknemers worden ervaren, zijn vaak toe te schrijven aan het ‘sickbuildingsyndroom’. Het sickbuildingsyndroom is de verzamelnaam voor een reeks gezondheidsklachten die veroorzaakt wordt door een slechte binnenlucht kwaliteit. De slechte luchtkwaliteit kan astma en allergische reacties oproepen of verergeren.

Ongezonde binnenlucht kan diverse oorzaken hebben: de grootste boosdoener is vaak het gebrek aan ventilatie of een vervuild ventilatiesysteem. Andere veroorzakers zijn vluchtige organische stoffen die vrijkomen uit bijvoorbeeld bouwmaterialen, vloerbedekking en verf. Ook printers, kopieermachines en computers hebben een negatief effect op de luchtkwaliteit.

Zorg ook voor een goede balans in de luchtvochtigheid. Een te droog of te vochtig binnenklimaat bevordert de groei van bacteriën, virussen en schimmels. Goed en regelmatig ventileren kan de meeste klachten verhelpen!

Weet jij hoe het met de luchtkwaliteit is gesteld op plekken waar je vaak bent? Schone, frisse lucht thuis op school of op je werk is belangrijk voor je gezondheid.Heb je gevoelige luchtwegen, ademhalingsproblemen of een aandoening zoals astma of COPD? Dan is het zelfs van levensbelang. Een QAPP multimeter helpt je de luchtkwaliteit te verbeteren.

De QAPP multimeter detecteert de volgende zaken in je binnenlucht:

CO2  |  PM 2.5  |  PM 10  |  TVOC  |  HCHO | Temperatuur & Luchtvochtigheid

Een leefruimte is meestal de beste plaats voor een QAPP multimeter. Vocht in de keuken of badkamer kan de metingen beïnvloeden, dus plaats de multimeter bij voorkeur in een drogere ruimte zoals de woonkamer of je kantoor.

Daarnaast heeft de multimeter ook nog een bijbehorende App., die eenvoudig te koppelen is via een QR-code. De App. laat een dashboard zien die 24/7 inzicht geeft in de luchtkwaliteit in huis, op kantoor of op school. 

PM2.5 is  fijnstof (particulate matter) waarbij de deeltjes kleiner dan 2,5 micrometer doorsnee zijn . Deze zijn naar huidige inzichten schadelijker voor de gezondheid dan PM10. Langdurige blootstelling aan PM2,5 fijnstof (fijnstof) en PM10 fijnstof (fijnstof) wordt geassocieerd met het optreden van acute hartinfarcten. Fijn stof zoals PM2,5 definieert men als een fractie van deeltjes met een aerodynamische diameter kleiner dan respectievelijk 2,5 µm (1µm = 1 duizendste van een millimeter).

De twee belangrijkste 'maten' voor fijnstof zijn PM10 (Particulate Matter, fijnstof dus, met een grootte tot 10 micrometer). ​Fijnstofdeeltjes kunnen zowel van antropogene (door de mens veroorzaakt) als van natuurlijke bronnen komen. Vulkaanuitbarstingen, bodemerosie, zeezout of de aanvoer van woestijnzand kunnen natuurlijke bronnen van fijn stof zijn. 

Een te hoge concentratie CO2 in onze omgevingslucht kan wel gevaarlijk zijn voor mensen en dieren. Wanneer de lucht die je inademt meer dan 1% CO2 bevat, dan kun je sufheid ervaren. Bij 2% krijg je waarschijnlijk last van hoofdpijn, voel je je benauwd en stijgt de bloeddruk. Bij meer dan 5% kan verwarring, duizeligheid en ademnood ontstaan. Bij concentraties van 10% of meer is CO2 dodelijk.

In het Engels worden vluchtige organische stoffen 'total volatile organic compounds' genoemd en wordt het afgekort met TVOC. Deze stoffen komen onder andere vrij bij verdamping van aardolieproducten, andere organische stoffen of als de verbranding onvolledig is. In Nederland worden dit ook VOS genoemd, 'Vluchtige Organische Stoffen'. Enkele voorbeelden waarvan vluchtige organische stoffen kunnen vrijkomen zijn onder andere: brandstoffen of gas, verf, inkt, schoonmaakmiddelen, make-up en andere beauty producten, luchtverfrissers, insectenspray, bouwmaterialen, lijm, pesticiden voor de landbouw.

Formaldehyde   behoort tot de familie van de VOS: deze stof met een laag moleculair gewicht komt bij kamertemperatuur in gasvorm vrij.  Formaldehyd e kan de ogen, neus en keel gaan irriteren. « bewezen kankerverwekkend »  voor de nasofarynx (de keel) en de neusholten. Zeker bij nieuwbouw & verbouwingen treffen we dikwijls formaldehyde aan die nog moet uitdampen. Formaldehyde zit onder andere in dakplaten, spaanplaat of MDF, triplex en multiplex, vloerbedekking, gordijnen, meubelbekleding, UF-schuim in spouwmuurisolatie, conserveermiddel en in rook van tabaksproducten.

De ideale luchtvochtigheid in je woning ligt tussen de 40% en 60%. Niet te droog, maar ook niet te vochtig. Voldoende luchtvochtigheid in huis is belangrijk voor een gezond en aangenaam binnenklimaat. Een aantal waterbakjes aan de verwarming hangen kan de luchtvochtigheid inderdaad enigszins verhogen, maar zijn ook vaak een bron van schimmels en bacteriën en dus schadelijk. ​(droge)luchtvochtigheid is de oorzaak van geïrriteerde luchtwegen en ogen, hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen en van een droge huid en gebarsten lippen. Ook kunnen huisdieren en planten last krijgen van uitdrogingsverschijnselen.

Waar plaats ik een meetapparaat?
Door een luchtkwaliteitsmeter op verschillende plekken in huis te plaatsen, kun je erachter komen wat de luchtkwaliteit in een specifieke ruimte is. Het is dan wel belangrijk dat je stilstaat bij waar je deze apparaten precies plaatst. Zo zul je geen accurate meting krijgen als je de meter naast een deur of raam plaatst die vaak wordt geopend. Ook moet je rekening houden met de afstand van de meter tot de bron van de vervuiling. De hoeveelheid uitstoot van deze bron speelt natuurlijk ook een rol.

Plaats de (CO2-meter) bij voorkeur in de verblijfsruimte op 1,2 tot 1,5 meter hoogte. Voorkom dat de werking teveel verstoord kan worden door invloed van te openen ramen en deuren, roosters, zonlicht, verwarmingselementen, direct uitgeademde lucht (niet plaatsen in gebied tot 70cm van persoon). Bij voorkeur op vaste plaats in het lokaal ophangen. Een vaste voeding voorkomt onderbreking van de werking door lege batterijen.

CO2 meting is belangrijk
Maak je geen gebruik van een CO2 meter en is sprake van onvoldoende ventilatie dan kunnen er concentratieproblemen ontstaan. Daardoor kunnen de leerprestaties verslechteren en bovendien gaat dit nadrukkelijk ten koste van de productiviteit. Bovendien kunnen er als gevolg van te weinig ventilatie gezindheidsklachten ontstaan in de vorm van hoofdpijn en klachten aan de ogen, de neus en de luchtwegen. Dit leidt tot een hoger ziekteverzuim en een verergering van allergieën. Ook astmatische klachten zijn dan eerder aan de orde. Bovendien kunnen mensen die lijden aan Alzheimer en dementie gedragsproblemen krijgen als ze zich in een ruimte bevinden die te weinig geventileerd wordt.

De QAPP multimeter is een compacte binnenklimaatsensor voor het meten van temperatuur, vochtigheid, Formaldehyde, TVOC, fijnstof en CO2. Deze gegevens worden in realtime op het scherm weergegeven, waardoor het binnenmilieu en het comfort kunnen worden gekwantificeerd. De QAPP multimeter wordt veel gebruikt voor kantoor, winkel, klaslokaal, ziekenhuis, enz. Een professioneel meetinstrument van hoge kwaliteit een compacte afmeting van ​192 x 80 x 55 mm.

Naast schermweergave kunnen de sensorgegevens ook worden ingelezen via WIFI.  

DOWNLOAD HIER DE HANDLEIDING

SPECIFICATIES XL-METER MULTIMETER
CO2 400 - 5000 PPM 400 - 5000 PPM
CO2 aanduiding 1 PPM 1 PPM
CO2 Alarmsignaal
Temperatuurmeting -10ºC - 50ºC -10ºC - 50ºC
Luchtvochtigheidmeting 20% - 85% 20% - 85%
PM 10 & PM 2.5 (fijnstof) 0 - 999ug/m³
TVOC (VOS) 0.000 - 9.999mg/m³
HCHO (Formaldehyde) 0.000 - 1.999mg/m³
WIFI
ACCU 2.000mAh 2.000mAh
Datum- & Tijdaanduiding
Display LED LCD
USB-aansluiting 5V micro 5V micro
Afmeting 270 x 90 x 35 mm. 190 x 80 x 52 mm.
Gewicht 268 gr. 335 gr.

NEEM CONTACT OP

Heeft u een vraag of wilt u iets bestellen, laat het ons weten en stuur een e-mail via onderstaand e-mailadres.

Quality Air Products
Van Leuffenpad 21
3401 XZ IJsselstein
Netherlands

info@Qapp-air.eu

KvK ​75732114
IBAN ​NL72 INGB 0008 9953 77
BTW ​NL002401123B14