Hoe houd je een 
QAPP apparaat in topconditie?

Iedereen weet dat luchtreinigers luchtvervuiling zuiveren, waarbij ze ondeer andere vertrouwen op het ingebouwde zuiveringsfilter. Wanneer de luchtreiniger een tijdje werkt, zal het interne filternetwerk veel stof en bacteriën verzamelen wat niet alleen uw gezondheid zal beïnvloeden, maar ook de levensduur van het filter, dus let op reiniging en onderhoud. Hoe u dit moet doen?​ Enkele tips over onderhoud en schoonmaken van het filter bij luchtreinigers. Benodigheden: water, microvezeldoekje, zonlicht.

Reinigingsstappen voor luchtzuiveringsfilter

1. Het voorfilter van de luchtreiniger is over het algemeen verantwoordelijk voor het filteren van de huidschilfers en de grote deeltjes kunnen worden gereinigd met een doek of zelfs worden gewassen volgens de materiaalvereisten van het voorfilter. Of je verwijdert stofresten met de stofzuiger. Let er bij het gebruik van de stofzuiger op dat u de aanzuigopening niet op het filterscherm plakt en houd een zekere afstand.

2. Het hoofdfiltergedeelte moet regelmatig in de zon worden gezet. Niet alleen kan het vocht voorkomen maar ook het filteradsorptie- en ontledingsvermogen worden hierdoor beter behouden. Wassen wordt niet aanbevolen, tenzij anders vermeld.

Actief koolstoffilter: afhankelijk van de gebruiksfrequentie en de vervuilingsstatus wordt het meestal eens in de 1-2 maanden schoongemaakt en gedurende meer dan 24 uur buiten het apparaat gezet, wat helpt om de actieve adsorptiecapaciteit van actieve kool zelf te herstellen.

HEPA-filter: U kunt een stofzuiger gebruiken om stof van het oppervlak te verwijderen. Het wordt meestal eens in de 1-2 maanden schoongemaakt en de timing van het schoonmaken kan ook worden beoordeeld op basis van de verzamelde gebruikstijd. Als u merkt dat het originele witte filter zwart is, moet u het zo snel mogelijk vervangen. Pas op dat u het oppervlak van het filter niet bekrast.

Fotokatalysator, koude katalysator: kies voor drogen aan de lucht

4. De aniongenerator is over het algemeen ingebouwd en hoeft niet te worden schoongemaakt. De  anionisator heeft een hogere werkefficiëntie.

5. Filters dienen één keer per 9 maanden vervangen te worden.

Onderhoud voor luchtreinigers*

1. Kies een geschikte plaats voor uw QAPP luchtdesinfectie apparaat zodat er voldoende luchtcirculatie kan plaatsvinden en plaats er geen obstakels omheen. Zet het niet in de hoek. Kom tijdens het gebruik niet in de buurt van water of ontvlambare materialen en zorg ervoor dat er tijdens het gebruik geen voorwerpen in de lucht komen of gaan. Dit is écht van belang bij onderhoud en schoonmaken van het filter bij luchtreinigers.

2. Controleer regelmatig of de aansluiting in goede staat is om een ​​veilige en goede werking te garanderen. 

VERWIJDER ALTIJD DE STEKKER UIT HET STOPCANTACT VOOR U HET APPARAAT GAAT REINIGEN!

3, De luchtinlaat van uw apparaat is beschermd door een kunststof plaat waarop stof zich gemakkelijk ophoopt. Deze dient regelmatig te worden afgeveegd met een vochtige microvezeldoek, maar gebruik geen benzine of organische oplosmiddelen om te reinigen om de algemene plastic schaal niet te beschadigen. Wanneer de luchtreiniger in werking is mag u de luchtinlaat, waar de luchtvervuiling relatief het hoogste is, niet naderen.

4. De luchtreiniger is hetzelfde als de elektrische ventilator. Na een tijdje werken, wanneer er meer stof op de ventilator, motor en sensor zit, moet dit worden verwijderd. Meestal een kwart schoonmaak en onderhoud. U kunt de instructies raadplegen voor de juiste verwijdering van stof en reiniging en onderhoud van de geursensor.

5. Wanneer de luchtreiniger niet wordt gebruikt, moet het filter worden gereinigd, gelucht en gedroogd, vervolgens in de doos worden gedaan en op een geventileerde en droge plaats worden bewaard. In de winter, wanneer luchtvervuiling vaak voorkomt, dient het luchtzuiveringsfilter regelmatig worden schoongemaakt en onderhouden.

* raadpleeg altijd de meegeleverde handleiding

Reparateur inhuren

Er zijn zijn altijd mensen die het idee hebben om elektrische apparaten zelf te repareren om geld te besparen. Dit is zeer gevaarlijk en kan u in de problemen brengen. Er zijn professionals die zeer bekwaam zijn als het gaat om het repareren van luchtreinigers. Ze zullen bereid zijn om te helpen bij elk soort probleem dat uw luchtreiniger heeft. Het is niet nodig om het risico te nemen en te proberen dit zelf te repareren, u kunt eenvoudig meer schade veroorzaken.

Met een professionele reparateur hoeft u zich geen zorgen te maken over wat er mis zou kunnen zijn gegaan met zo'n apparaat. Dit komt omdat zo'n expert niet alleen de kennis heeft, maar ook de vereiste kennis heeft. Dit is een van de veiligste manieren om luchtreinigers te gebruiken. 

QAPP - Quality Air Products werkt met onderhouds-professionals die volledig kunnen ontzorgen.